3-6-9 dagers rensekur for leveren.

Jeg har hele tiden hatt fokus på at når du legger om kostholdet for å forbedre helsa, er det viktigst å starte med å spise mer av det som er bra for deg. Det har stor effekt å begynne dagen med sitronvann, selleri-juice og en smoothie full av frukt, bær og grønnsaker.

Et glass herlig smoothie på verandaen med havutsikt.

I tillegg begynte jeg i slutten av august 2018 å kutte ut mat som i følge Anthony William gir gode forhold for virus og inflammasjoner i kroppen. Jeg skal snart skrive et eget innlegg om hvilke matvarer dette gjelder.

Jeg har vært flink til å holde meg unna disse matvarene siden jeg startet, men jeg har hatt små utskeielser en sjelden gang. Jeg har for eksempel drukket en boks pepsi max og spist litt potetgull (uten raps- eller soyaolje) som helgekos av og til. I påska ble det flere dager på rad med brus og potetgull. Selv om det ikke var store mengder, så blomstret betennelsene opp igjen.

Det ble en skikkelig vekker for meg da smertene i fingrene kom tilbake, bare etter noen få påskedager med små utskeielser. Jeg måtte tenke grundig gjennom om det virkelig kunne være brus og potetgull som hadde utløst dette.

I og med at jeg ellers hadde fulgt kostholds-anbefalingene som vanlig, er jeg temmelig sikker på at det var snopet som gjorde utslaget. Derfor bestemte jeg meg for å ta 9 dagers-rensen med kostholdsplan som Anthony William anbefaler i boka Liver Rescue rett etter påske. Dette tenkte jeg kunne være en fin kick-start for å få kroppen på rett spor igjen.

En skål full av nyvaskede tomater.

Rensen er delt opp i tre tredagers-faser, derfor kaller han den 3-6-9. De tre første dagene er en forberedelse til rensen (the 3). De tre neste dagene begynner den intense rensingen av leveren (the 6). De tre siste dagene handler mest om å få skylt problemskaperne ut av kroppen (the 9). Den siste dagen er det derfor bare flytende føde med sitronvann, diverse juicer og blendet frukt.

Jeg har nå kommet til dag 5 i rensen, men allerede i går holdt jeg på å gi opp. På dag 4, 5 og 6 skal man spise en salat som blant annet inneholder ganske mye stangselleri, og jeg klarer ikke å venne meg til smaken. Jeg blir rett og slett fryktelig kvalm av det, og jeg skulle spise dette både til lunch og middag. Selleri-juice får jeg i meg uten problemer, men å tygge stangselleri-biter blir for mye for meg.

I dag droppet jeg stangsellerien, og jeg håper rensen blir effektiv likevel. Salaten ble god nå, og jeg ser mye lysere på å fortsette. Plutselig ble det mulig å nyte smaken av asparges og de andre gode grønnsakene i salaten.

Asparges, jordbær og vårblomster fint dekorert på et fat.
Asparges smaker godt og fulle av vitaminer og mineraler som kroppen trenger.

Jeg skal skrive mer om rensen etterhvert. Forhåpentligvis klarer jeg å fullføre den, men med litt mindre selleri enn planlagt.

Det er i hvert fall ingen tvil om at kosthold er viktig for helsa. Betennelsen i fingrene er nesten borte igjen, så det gir veldig god motivasjon til å fortsette!

Stor vårklem fra meg.

Berneren vår, Felix og jeg ute på tur foran et gammelt stabbur.
Lik og del gjerne på Facebook her:

Én kommentar til “3-6-9 dagers rensekur for leveren.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook