5 gode grunner til å meditere

Det er sikkert hundrevis av gode grunner til å meditere jevnlig. Det er også hundrevis av måter å meditere på, så her er det bare å prøve seg frem og finne det som passer best for deg.

Kroniske smerter tar mye energi, og jeg har stort behov for hvile i hverdagen. Meditasjon er en super metode for å fylle på med energi, og en fin avspenningsteknikk for kroppen.

Det finnes mange fine guidede meditasjoner. Jeg synes det er deilig å sette på en lydfil, legge meg godt til rette og lukke øynene, mens jeg blir ledet gjennom en meditasjon. De finnes i flere ulike lengder, fra fem minutter og oppover, så alle kan finne det som passer best der og da.

5 gode grunner til å meditere:

  1. Mindre stress– I en hverdag full av inntrykk og action, er det også viktig å vende oppmerksomheten innover. Vi trenger et friminutt fra alle tankene som har det med å spinne rundt i hodet til en hver tid.
  2. Avspenning– Å fokusere på pusten, kanskje i kombinasjon med avslappende musikk er en effektiv metode for avspenning. Det er en fin måte å lande på i en hektisk hverdag, der skuldrene har det med å krype litt oppover i løpet av dagen.
  3. Overskudd– Meditasjon er en herlig måte å lade batteriene på. Med en liten timeout, kan du føle seg mer uthvilt, som om du har sovet.
  4. Bedre søvn–  Det er lurt å bruke litt tid på kvelden før du skal sove på å falle til ro. Ved å meditere skyves tankene unna mens du fokuserer på pusten. Når du slapper av, fører det til at det er lettere å sovne og man sover også bedre.
  5. Selvutvikling– Mange ser på meditasjon som en naturlig del av en selvutviklings-prosess. Tar du vare på deg selv med kjærlighet og respekt, blir du også bedre i stand til å være der for andre. Lever du som du ønsker?

Luftfoto av fjell og sol

Litt å tenke på:

Dalai Lama ble en gang spurt av en reporter om hvordan han klarte å få tid til å meditere når han hadde en så travel timeplan.

Han smilte, og svarte at på ‘vanlige’ dager, mediterte han i 1 time om morgenen. Deretter satte han opp et enda større smil, og sa at på veldig travle dager, mediterte han i 2 timer om morgenen!

Forslag til meditasjoner på norsk:

Gratis meditasjons-cd, Morten Eriksen.

Mobil-apper:

Lykkemeditasjon, Bjørg Thorhallsdottir AS.

Meditere med Marte.

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook