Bakte blomkålbuketter i karrigryte.

Jeg fikk flere tips til nye veganske oppskrifter da jeg var i Trondheim. Jeg var på koselig besøk hos et par som bor på Bakklandet, og der ble jeg tipset om favoritt-bloggen hennes. Den heter pickuplimes.com.

Bakte blomkålbuketter i karrigryte.
Bakte blomkålbuketter i karrigryte.

Den er skrevet av ei canadisk dame med afghanske foreldre som nå bor i Nederland. Hun har mange fine oppskrifter, og har også fine videoer.

Jeg har prøvd ut oppskriften hennes på bakt blomkål, og det er nydelig som snacks eller for eksempel i salater, wraps, gryteretter eller som topping på pizza.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på pickuplimes, og hadde de bakte blomkålbukettene i en karrigryte. I dag skal jeg ha blomkålen i restene fra gårdagens tomatsuppe, det tror jeg også blir kjempegodt.

Neste gang skal jeg lage dobbel posjon av blomkål-bukettene, for de var veldig gode som snacks også.

Blomkålbuketter klar til baking.

Bakte blomkålbuketter

  • 1 blomkål
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts havsalt
  • 0,5 ts pepper ( evnt. chillipulver)

Sett ovnen på 200 grader, over og undervarme.

Del blomkålen opp i små buketter med hendene. (Jeg delte opp stilken i små biter også.)

Bland olje og krydder med blomkålbitene og spre de utover et stekebrett med bakepapir.

Bak i 40-50 min, og snu litt på bukettene etter halve tiden.

Ferdigbakte blomkålbuketter.

Karrigryte

  • 1 ss olivenolje
  • 1 gul løk, oppskjært
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss karripulver
  • 0,5 ss garam masala-pulver
  • 0,5 ss gurkemeie-pulver
  • 1 ts cumin-pulver
  • 1 ts koriander-pulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts havsalt
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 10 cherry-tomater, delt i to eller fire
  • 1 boks (400 g) kokosmelk
  • 1 boks (250 g) kokte, brune linser
  • 2 kopper (60 gram) frisk spinat, oppskjært

Stek løken i en stor gryte til den er blank og myk. Tilsett litt og litt vann dersom det trengs for å unngå at den brenner seg.

Tilsett hvitløken og krydderet, og rør godt sammen.

Ha i de hermetiske tomatene og cherry-tomatene, bland alt sammen og la det stå å småkoke i 5 minutter.

Tilslutt har du i kokosmelken, linsene, spinaten og de bakte blomkålbukettene. Bland det hele godt sammen, og la alt bli gjennomvarmt (ca 5 min).

Kan serveres med f. eks. brun ris. Kos deg!

Lik og del gjerne på Facebook her:

2 kommentarer til «Bakte blomkålbuketter i karrigryte.»

  1. Så hyggelig at du prøver denne oppskrifta, Mariann. 🙂 Det var med denne jeg skjønte hvor mye jeg hadde undervurdert blomkål. Bakt i ovnen er de jo nydelige (man kan også bake dem i kortere tid hvis man ikke vil ha dem så bløte).

    Klem fra Bakklandet ❤️

  2. Tusen takk for gode tips, Lena! 🙂
    På grunn av denne oppskriften gikk blomkål fra å være en gammel favoritt med fløte og ost til å bli en ny og mye sunnere favoritt! <3

    Stor klem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook