Felix hos dyrlegen.

Dette året har det blitt mange turer til dyrlegen med Felix. Han ble sju år i mai, og han har heldigvis holdt seg frisk og rask til nå. Han har bare vært en del plaget med kløe og eksem.

Felix som liten valp ligger på verandaen vår.
Nydelig liten kar! Her har vi akkurat fått han hjem. Labbene røper at han kommer til å bli stor!

Cyster

I vinter fant vi ut at han hadde fått cyster i prostata. Det ser heldigvis ut til at det var en godartet variant. For at cystene ikke skulle plage Felix mer, ble han kjemisk kastrert så cystene skulle krympe. Denne sprøyta skulle vare et halvt år. Det var vellykket, for etter dette forsvant plagene han hadde hatt.

Nå har han nettopp fått ny sprøyte, og denne gangen skal kastreringa vare i et år. Vi merker ikke noe forskjell på Felix, han ser ut til å være like happy som alltid, heldigvis.

Felix (4 mnd.) ute i høst-skogen.
Her har Felix blitt litt større. 🙂

Korsbåndskade

Men så fikk han plutselig kjempevondt i en bakfot. Det viste seg at det var et korsbånd som mest sannsynlig hadde fått seg et rift. Vi har derfor tatt det helt med ro i høst, med bare korte turer. Heldigvis er han bedre nå! Jeg var en stund veldig urolig for at det skulle bli nødvendig med operasjon, for den påkjenninga  tror jeg ikke vi ville utsatt han for.

Gjennomsnittsalderen for en Berner Sennen er 6-8 år, og Felix er snart 7 1/2 år.  Jeg klarer ikke å tenke på den dagen vi ikke har han lenger. Det er så utrolig vondt når den dagen kommer. Det er ikke så lenge siden vi måtte avlive vår gamle katt, og det var fryktelig.

Vi har også hatt hund tidligere. Da schæferhunden min døde, bestemte jeg meg egentlig for å ikke ha flere kjæledyr. Men det er jo så mange positive sider ved det å ha dyr i huset, så etter noen år kjente jeg at jeg var klar igjen. Det er så utrolig mye selskap og kos med dyr. For ungene sin del har dyrene hatt stor betydning i oppveksten. De blir jo familiemedlemmer, dyrene også.

Fjerning av kul

Denne uka måtte jeg ta med Felix til dyrlegen igjen. Han hadde fått en kul på størrelse med en klinkekule på leppa. Den ble operert bort, så nå håper vi at prøvene av kulen viser at den ikke var farlig.

Felix har vært mange ganger på dyrlege-besøk i år, men her er han frisk og rask på tur.
Her er ikke lillegutt så liten lenger, men like flott!

Det har vært mye plager for Felix siste året. Nå håper jeg at vi slipper flere turer til dyrlegen på en stund.. Uansett er det viktig å nyte hver dag, så får framtida bli som den blir. Vi har litt å lære av hundene der, de lever i nået hele tiden. De dveler ikke ved dårlige opplevelser fra fortiden. De bekymrer seg heller ikke for alle tenkelige og utenkelige problemer som mest sannsynlig aldri kommer til å skje i fremtida.

Ha en strålende dag!

Lik og del gjerne på Facebook her:

2 kommentarer til «Felix hos dyrlegen.»

  1. Tusen takk, Siw. 🙂
   Vi venter enda på resultatet av prøvene som ble tatt av kulen, men håper alt er vel.
   Felix virker frisk og rask igjen, så det er bra.
   Og det går fint med meg, jeg tar ett skritt av gangen mot en bedre hverdag. 😀
   Ha en fin dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook