I dag var jeg ikke i form til noe stort middagsprosjekt. Jeg gikk for falafler, det er ganske greit å lage og smaker kjempegodt.
Mens de stekte i ovnen, skjærte jeg opp noen poteter fra i går og en paprika. Dette stekte jeg i panna med litt paprikakrydder, hvitløkskrydder, havsalt og oregano. Tilslutt hadde jeg i noen kokte rosenkål som jeg fant i kjøleskapet. Dette er en kjempefin måte å få brukt opp middagsrester på. Grønnsakene sto og surret på svak varme til falaflene var ferdige.
Oppskrift på falafler (ca 20 stk):
1 boks kikerter (= ca 3,5 dl kokte kikerter)
1 gul løk
2 fedd hvitløk, grovhakket
1 neve frisk koriander eller persille
1 toppet ts bakepulver
1 ts havsalt
1 ts paprikapulver
1/2 ts malt spisskummen
1 ts malt kardemomme
1/2 ts chilipulver
1/2 ts pepper
ca 5 ss kikertmel
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Skyll kikertene i et dørslag
- Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin med kniver. Massen skal være litt løs.
- La deigen hvile i 10 min. Den kan også lages dagen før og settes tildekket i kjøleskapet til du skal steke dem.
- Legg bakeark på stekebrettet.
- Form boller med en diameter på 4-5 cm og med en høyde på ca 1,5 cm.
- Stek på midterste rille i ca 20 min før du forsiktig snur falaflene.
- Stekes så i ca 10 min til.
Falaflene er litt myke først, men blir fastere når de får hvilt seg litt.
De kan serveres med en god salat, varme grønnsaker eller bare som snacks med en god dip.

Krydderet kan varieres etter hva du liker best.
Buen appetito!
Mmmmmm, falafler har jeg aldri smakt før, så det skal definitivt prøves. Kikerter er perfekt mat for betennelse i kroppen, så dette er noe jeg kan spise. Takk for tips;)
Hei Anne Mette! Så hyggelig! 🙂 Ja, kikerter gjør godt for kroppen, og jeg spiser falafler ganske ofte. Jeg håper du vil bli like glad i denne retten som jeg er. Stor klem.