Gratinert frukt med vegansk karamellsaus

Det er godt å kose seg litt ekstra i denne spesielle tiden når de fleste må holde seg hjemme. Jeg synes det er koselig og samles rundt bordet til gode måltider, og samtidig vite at vi er en del av en stor dugnad for å begrense smittespredning. Dette klarer vi!

Jeg prøver å redusere sukkerinntaket til hele familien i denne perioden. Likevel har vi jo lyst til å kose oss med noe godt. Vi har spist mye frukt og bær, og det er jo kjempegodt.

Diverse frukt og bær, klar til og spises!

Vi har laget gratinert frukt med vegansk karamellsaus flere ganger. Det er himmelsk godt! Derfor tenkte jeg å dele oppskriften med dere.

Det er lurt å begynne med karamellsausen, for den skal stå å småkoke i en times tid.

Gratinert frukt

 • 2 kiwi
 • 3-4 bananer
 • 400 g jordbær
 • 1/2 lime
 • Honning eller lønnesirup

Sett ovnen på 175 grader over og undervarme.

Del opp frukten i spisevennlige biter, bland sammen og fordel frukten i en ildfast form. Jeg brukte frosne jordbær denne gangen. Det fungerte helt fint. Press limesaften over frukten, og hell ønsket mengde honning eller lønnesirup over tilslutt.

Gratiner frukten i ovnen i 15-20 min.

Gratinert frukt er nydelig!

Vegansk karamellsaus

Denne oppskriften er veldig lik den jeg fant jeg på pranava.no.

4 dl kokosmelk (ikke lettvariant)
1 dl kokosblomstsukker
0,5 dl lønnesirup
1 ts vaniljepulver
0 ,5 ts salt

Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Kok opp under omrøring og la det småkoke i en time så den tykner litt. Karamellsausen tykner enda mer når den blir avkjølt.

Da er det bare å kose seg med en herlig vegansk og sukkerfri dessert!

Gratinert frukt med vegansk karamellsaus.

Lik og del gjerne på Facebook her:

2 kommentarer til «Gratinert frukt med vegansk karamellsaus»

 1. Heia:) så kjekk blogg du har. Jeg kom over den plutselig når jeg søkte på noe cleanse to HEAL bokå te antony William på norsk. Men den er ennå ikke kommet på norsk å vett ikke om eg klare å vente eg helle:( men eg e heilt inspirert og fascinert og kjempe glad eg fant antony i livet mitt. Det var healeren min som tipset om boken når eg hadde fått diagnose MS:( med 2 små jenter og mann i Nordsjøen og nettopp blitt kontor lærling i en drømmejobb/firma ble det en skikkelig smell for meg. Men eg klarte å jobbe nesten 100% og beit tennene sammen. Men med en lite forståelses full sjef og kranglete barn, lite søvn og stressende liv så raknet hele jobben. Heldigvis står mannen ved min side. Og barna har blitt større å flinkere. Er på medisiner nå for ms, men vil ikke gå på det for det svekker jo immunforsvaret som jeg er så redd for. Fikk også kraftig smell i høst med helvetesild fordi det begynte i isjasnesven i korsryggen,langs foten og det brant i begge leggene og i den ene armen. Som antony forklarer er det helvetesild. Noe de på sykehuset bare lo av. De mente det kun kom av MS:( så fikk jeg nye sterke medisiner:(
  Jeg har drukket stangselleri juice 1 år nå. Å spiser nesten bare frukt å grønt å litt kylling, fisk å biff. Sitronvann osv. Øver meg på oppskrifter. Gleder meg til å prøve det du har lagd for eg e ein elendig kokk:( så håper noe kommer i smak til mann og barn. Føler meg av og til dum som maser om antony William til folk og om virus å bakterier for det e ingen som bryr seg. Men eg håper eg kan hjelpe noen på veien min. Eg fekk jo ein oppvekker når eg fekk MS og sluttet å røyke, feste, spise prossesert mat, sukker, egg, gluten ,meieriprodukter osv. Eg har masse energi nå å går masse turer. Sliter litt med søvn og litt frykt angst tanker. Er redd for barna mine og prøver å lære de om sunn mat og kosthold. Stress redusering osv. Bare håper jeg ikke skremmer de. Jeg hører på antony på soundcloud, Facebook, Instagram og YouTube osv. Eg e heilt besatt. Men eg føle meg kjempe fin nå og håpe englene og universet ein dag kan hjelpe meg å slutte på medisinene. Eg elsker også Spania vi er der vært år sånn ca 3 uker. Det er mitt andre hjem. Blir sikkert også uføre nå som 34 åring, men er absolutt det siste eg hadde trodd eg skulle bli. Eg føle eg betyr noe når eg jobber og er redd for å bli snakket stygt om som uføre. Men kanskje eg klare å jobbe 50% ein kjekke arbeidsplass der de virkelig bryr seg om hverandre og motivere hverandre enn å bli trykket ned og gå me høye skuldre hver dag på jobb. Gleder meg til å følge deg videre og lese oppskriftene du prøver 🙂 håper du blir også bedre eller helt kvitt lidelsene sine. Tar du detox smoothien hver dag?

  Mvh meg:)

  1. Hei, så godt å høre at du likte bloggen min. Tusen takk!

   Og tusen takk for at du deler dine opplevelser rundt det å være syk og veien din mot en bedre helse ved hjelp av Anthony William. Det er veldig inspirerende å høre om forandringene du har klart å gjøre for deg selv. Du har gjort en kjempejobb!

   Husk at du betyr noe uavhengig av hva du jobber med eller ikke jobber med! Å fokusere på å forbedre helsa er den viktigste jobben du kan gjøre. På den måten klarer du bedre å være der for andre også. Dersom du blir ufør, men etterhvert føler deg såpass mye bedre at du klarer å jobbe igjen, har du mulighet til å gjøre det når som helst.

   Jeg tror det kan være nok å fortelle andre at du er blitt mye bedre ved hjelp av kostholdet anbefalt av Anthony William. Så kan de som er klare for det komme til deg å spørre dersom de vil vite mer. Jeg har også en tendens til å bli revet med, men jeg ser at folk lukker ørene hvis jeg blir for ivrig. 😀 Jeg har valgt å skrive om dette på bloggen i stedet for, så de som er interessert kan lese om mine erfaringer rundt kosthold og helse, blant annet.

   Jeg har tatt detox-smoothien stort sett hver dag i nesten to år. Jeg synes den smaker godt som frokost og det er ingen tvil om at den gjør godt for helsa også.I det siste har jeg tatt flere runder med rensekur for leveren (3-6-9). Etter en litt vanskelig start, føler jeg nå at kroppen responderer veldig bra på kuren. Så jeg kommer til å fortsette med flere runder gjennom sommeren. Har du prøvd noen av rensekurene hans?

   Jeg har nå fått boka Cleanse to heal, og det er masse nyttig informasjon og flere gode oppskrifter i den! Jeg leser litt hver dag, og jeg kan trygt anbefale den.

   Håper du prøver oppskrifter fra bloggen min og at du og dere liker dem. Matlaging får en helt annen verdi når man vet at ingrediensene hjelper kroppen til å bli friskere, dag for dag.

   Lykke til videre, kjære du!

   Mvh Mariann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook