Handler livet om å holde ut eller om å leve?

Nedslående beskjed i startfasen av livet.

«Du kommer til å bli verre og verre. Ta smertestillende og lær deg å holde ut livet .»

Det var beskjeden jeg fikk etter å ha vært innlagt på revmatologisk avdeling på sykehuset i ei uke. Jeg var tenåring og hadde allerede mye smerter… Jeg skulle gjerne ha snakket med personen som ga meg denne meningsløse beskjeden. Den var i beste fall svært ubetenksom. Her snakker vi om å rive motet fra et menneske i begynnelsen av livet.

Jeg håper at alle som skal jobbe med mennesker i dag, lærer en mer løsningsorientert måte å tilnærme seg på enn den gang.  Det går an å trekke fram forskning som kan gi bedre muligheter for behandling i framtida eller ulike behandlingsformer som allerede eksisterer, f.eks. kiropraktor, fysioterapeut og naprapat. Eller hva med å nevne alt man kan gjøre selv? Trening, kosthold, yoga og meditasjon kan være til god hjelp.

Jeg mener at det alltid er noe som kan gjøres for å få en bedre hverdag. Mitt sykdomsbilde har stadig forandret seg, og da har jeg vært nødt til å finne nye måter å gjøre ting på. Jeg har tatt mange skritt, små og store, mot et bedre liv, og ønsker å dele mine erfaringer med deg. Små forandringer i kosthold, aktivitet og tenkemåte kan gjøre hverdagen mye bedre.

Livet skal ikke bare holdes ut, livet skal leves!

Vakker solnedgang i Arguineguin.
Nydelig øyeblikk
Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook