Helgekos med nye oppskrifter.

Til tross for at jeg har vært litt redusert på grunn av forkjølelse, har det vært helgekos med familien og utprøving av nye oppskrifter i helga. Hals-ondt, tette bihuler og dårlig form tar mye energi, så det har vært rolige dager. Jeg har ikke kommet meg ut på tur, men har fokusert på godt kosthold og hvile.

To engle-figurer på kjøkkenet mitt

Bursdagskake

På lørdag var vi i familiebursdag. Jeg kjente jeg ikke hadde så lyst til å spise mer fruktsalat, så jeg lagde en Berit Nordstrand-kake. Det går fort siden den ikke skal stekes. Se oppskrift HER.

Nøttebunn med krem og bær.

Jeg begynte på kaka en time før selskapet begynte, så jeg rakk ikke å ta bilde. Dette er fra en tidligere anledning. Denne gangen lagde jeg krem av kokosmelk, sløyfet sjokoladen og brukte bringebær og blåbær til topping.

Etter en måned med bare frukt og grønt, var smakssansen skjerpet til det ytterste. Jeg spiste et lite stykke av kaka, og for hver skje jeg tok, var det maksimal nytelse. Vi snakker tåre i øyekroken-godt! Fantastisk!

Helgekos med potet som hovedingrediens 🙂

I helga prøvde jeg meg også på to retter med grønnsaker som skulle varmebehandles. Det første var potet-pizzaen. Bunnen var egentlig bare stekt potetstappe, men for meg smakte det himmelsk. Jeg lagde en variant med tomatsaus, bønner og cashewnøtt-ost. Nydelig! Klikk HER for oppskrift.

Pizza med potet-bunn
Jeg var fri for frisk basilikum, så jeg måtte bruke persille til pynt. 🙂

Dagen etter spiste jeg også hjemmelaget pommes frites med dip av potet og gulrot. Det skulle være forskjellig krydder i dipen, blant annet cayennepepper. For meg som ikke har spist noe krydder de siste fire ukene, ble det for sterkt. Jeg likte potetene bedre enn dipen, men alle andre smaker enn rå frukt og grønt smaker eventyrlig nå. Oppskriften finner du HER.

Hjemmelaget pommes frites
Hjemmelaget pommes frites på tur i ovnen.

Jeg er veldig glad for at jeg begynte med rensekuren før jeg gikk over på «vanlig» Anthony William- basert kosthold. Det ville nok ha vært nedtur for meg å gå rett fra min pizza til denne potet-pizzaen som helgekos. Men etter fire uker med kun rå frukt og grønnsaker, smakte pizzaen vidunderlig, for å bruke et Aune Sand- uttrykk. 🙂

Det blir fortsatt selleri-juice,  smoothie og salat frem til middag, for det kjenner jeg gjør godt for kroppen. Men nå gleder jeg meg til å prøve ut mange nye oppskrifter i tillegg. Ikke minst ser jeg frem til å kunne spise samme middag som de andre i familien, i hvert fall noen av dagene.

Se mitt første innlegg om rensekuren HER. Alle innleggene om Anthony Williams kosthold finner du under KOSTHOLD her på bloggen min.

Ha en nydelig dag, kjære du!

Reklame:

Boka medisinsk klarsynt av Anthony William tar for seg helsegevinsten ved å spise frukt og grønt.

 

 

 

 

Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook