Her er oppskriften på en sunn og herlig frokostblanding som du enkelt kan lage selv. Jeg synes denne oppskriften er supergod, og det er et stort pluss at den ikke inneholder sukker og salt.
Frokostblanding:
- 10 dl havregryn
- 1,5 dl hasselnøtter
- 1,5 dl mandler
- 1,5 dl sesamfrø
- 1,5 dl solsikkekjerner
- 2-3 ts kanel
- 1,5 dl honning
- 0,5 dl olivenolje
Sett ovnen på varmluft, 140 grader, og gjør klar to stekebrett med bakepapir. Varm forsiktig opp honning og olje til honningen smelter litt. Grovhakk nøtter og mandler og bland alt godt sammen.
Fordel frokostblandingen utover de to brettene, og stek begge samtidig i ca 30 min. Pass på å rør om noen ganger underveis. Avkjøl blandingen på brettene.

Jeg bruker å blande inn tørkede tranebær og/ eller tørket mango, før jeg har blandingen på tette glass.

Denne frokostblandingen er glutenfri, men hvis du har cøliaki må du bruke glutenfrie havregryn.
Lik og del gjerne på Facebook her: