Hva er viktigst for helsa, klima eller kosthold?

På fredags kveld kom vi hjem etter en nydelig uke på Gran Canaria. I ferien fikk jeg meg en liten vekker angående hva som har størst betydning for helsa mi. Lenge har det bare vært et varmere og mer stabilt klima som har hjulpet meg. Men denne gangen merket jeg at en uke uten selleri-juice førte til at betennelsene rundt om i kroppen begynte å blusse opp igjen.

Jeg står og ser på solnedgangen fra stranda i Arguineguin.
Kveldsstund i Arguineguin.

Klima

Det har vært i underkant av 30 grader hele uka, og varmen gjorde meg godt. Jeg klarte å være ganske aktiv. Vi hadde flere avtaler med gode venner, vi gikk turer hver dag, jeg svømte mye både i basseng og hav og vi tok bussen til fine Puerto de Mogan for å spise på en av de koselige restaurantene ved havna. Vanligvis klarer jeg ikke å ha et såpass tett program, selv om vi også var flinke til å slappe helt av mellom aktivitetene.

Jeg står og ser utover havet fra korset i Arguineguin.
Nydelig utsikt fra korset i Arguineguin.

Kosthold

Men til tross for den godgjørende varmen, kjente jeg de siste dagene at smertene begynte å øke i hofte, rygg og nakke. Etterhvert ble også fingrene mer smertefulle. Jeg var flink med kostholdet hele uka, selv om vi var på ferie. Det eneste jeg kan komme på som kan være årsaken til forverringen, er at jeg ikke hadde mulighet til å lage selleri-juice.

Fire bilder av måltider med frukt og grønt.
Det er fullt mulig å spise mye sunn og god mat på ferie.

Selleri-juice

Dette viser hvor stor rolle selleri-juicen har for å gjøre meg friskere. Jeg anbefaler alle å innføre selleri i sitt daglige kosthold. Dersom du ikke klarer og juice en hel bunt hver dag, så ha litt selleri i for eksempel en smoothie eller en salat. Den har så utrolig mange gode virkninger!

Fine farger ved soloppgang med en palme i forgrunnen.
Fantastiske farger på himmelen ved soloppgang.

Denne erfaringen bekrefter det jeg allerede har erfart med å legge om kostholdet. Det nytter! Jeg blir bedre av det. Så nå er motivasjonen på topp til å fortsette. Tenk at jeg kan bo i Nord-Norge, og likevel forbedre helsa med å spise masse frukt og grønt! Jeg har allerede drukket dagens sitronvann og selleri-juice, og snart skal jeg fortsette med en detox-smoothie.

Det ser ut til at kosthold er det som betyr mest for meg nå i denne fasen, men klima er også viktig. Så jeg sier som Ole Brum, ja takk, begge deler!

Tusen takk til Anthony William og Spirit, og tusen takk til min gode venninne på Gran Canaria som tipset meg om bøkene hans!

Hvis du også er interessert, anbefaler jeg å begynne med å lese den første boka hans. Der får du mye informasjon om hva han mener ligger bak flere av dagens sykdommer som for eksempel ME, fibromyalgi, MS, leddgikt, ADHD, plager i forbindelse med overgangsalder, migrene og helvetesild. Og aller viktigst, hva du kan gjøre for å bli bedre!

Boka medisinsk klarsynt av Anthony William tar for seg helsegevinsten ved å spise frukt og grønt.

Lik og del gjerne på Facebook her:

2 kommentarer til «Hva er viktigst for helsa, klima eller kosthold?»

  1. Denna lycka rent ut sagt när man efter många år av krämpor och sjukdomar och sökande efter hjälp äntligen hittar och upplever att kroppen svarar och man märker en positiv förändring. Halleluja! Just nu läser jag Wiliam Liver Rescue, som att hitta en gömd skatt av information. Rekommenderas varmt!

  2. Takk for at du deler, Karin! <3 Ja, det er virkelig magisk når man kjenner at det endelig er noe som hjelper. Det går ganske sakte fremover med meg, men jeg kjenner på meg at dette kostholdet gjør godt. Jeg gleder meg til å ta fatt på boka Liver Rescue av Anthony William! Stor klem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook