Kan man spise seg frisk?

I dag begynner jeg på min tredje uke av rensekuren, og det store spørsmålet er om man kan spise seg frisk? Det er for tidlig for meg å svare på det enda, men jeg mener i hvert fall at man kan spise seg bedre.

Nå er det  ikke lenger snakk om jeg kan klare å fullføre rensekuren eller ikke. Så lenge det ikke dukker opp noe særdeles uventet, kommer jeg til å gjennomføre de fire ukene uten store problemer.

Jeg har kjent på detox-symptomer, og har vært litt slapp. I tillegg har gamle «vondter» forverret seg i perioder, før det har blitt bedre. Det har også vært noen runder med infeksjoner i blant annet urinveiene og bihulene som har blomstret opp igjen, for så å gå tilbake.

Jeg hører om andre på samme rensekur som har blitt virkelig dårlige, så jeg synes det har gått veldig fint med meg. Jeg tror det var lurt å ta en rolig start. Jeg begynte med smoothie med blåbær, ingefær og selleri i sommer, og fikk en del avgiftnings- symptomer allerede da. Det gjorde nok at rensekuren ble mer skånsom for kroppen min.

Kveldstur i solnedgang
Kveldstur i solnedgang. 🙂 Foto: Cathrin Røli.

Kan man spise seg frisk?

Så til det som jeg synes er helt fantastisk. Jeg merker en bedring etter to uker med kun rå frukt og grønnsaker! Det er fryktelig lenge siden jeg har kjent en positiv effekt av noe av det jeg har prøvd for å bli bedre. Det er nok det som gjør at savnet etter pepsi max, pizza og potetgull ikke tar overhånd på lørdagskveldene. 😀

Fat med herlig fruktsalat

Jeg har de siste årene merket en kraftig forverring av betennelsen i fingrene mine. Særlig tommel-leddene var ille. Det gjorde så vondt når jeg skulle holde noe, at jeg ofte mistet ting i gulvet. Ganske frustrerende.. Jeg brukte sterke betennelsesdempende medisiner for å redusere smertene. Men nå er det mye bedre, og jeg har ikke tatt medisinen siden jeg startet på rensen. Bare det er jo nok til at jeg blir enormt takknemlig.

Jeg føler at jeg er på rett vei, og jeg kommer til å fortsette med mat som hemmer virus og gjør meg bedre også etter at jeg har fullført rensekuren. Men da kan jeg tilføre varmebehandlet grønnsaker og mat som nøtter, belgfrukter, brun ris og quinoa. Jeg kommer til å spise litt fisk i tillegg, men jeg vil prøve å unngå kjøtt. Det vil nok fortsatt bli stopp på kaffe og ikke minst pepsi max.

Rips, kan man spise seg frisk på frukt og grønt?
Heldige meg som får plukke rips hos svigersøstra mi!

Jeg er veldig fornøyd så langt, og det blir spennende å se hvordan veien videre blir. Det er deilig å kjenne et glimt av håp om bedring. Jeg har gått tur stort sett hver dag uten at det har blitt for vondt. Nå begynner jeg å fantasere om ny koreografi til Zumba-timer igjen. Men jeg skal ta et skritt av gangen, så får vi se hva fremtiden bringer.

Se tidligere innlegg om rensekuren anbefalt av Anthony William HER.

Ha en nydelig uke!

Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook