Klimaflyktning fra nord

Det er ikke så rart at jeg velger å være deltids klimaflyktning. Så langt har sommeren i Nord-Norge hatt to sommerdager. Og de dagene var fantastiske. Men jeg vil gjerne ha flere dager med sol og mer enn 11 grader. Mange revmatikere kjenner godt til sammenhengen mellom lavtrykk og smerter.

Ute på regnværstur i vinterdress med hette.
Herlig sommerdag i nord!

Gran Canaria

Heldigvis var jeg noen uker på Gran Canaria i vår. Det hjelper på helsa å få perioder med varme. Jeg var mye dårlig i vinter, og det var vondt å bevege seg. På Gran Canaria greide jeg å gå på tur stort sett hver dag! Det var helt magisk!

Vanligvis har Gran Canaria en ganske jevn temperatur hele året. Fra november til februar kan det være litt mer ustabilt. Dette året har de hatt den kaldeste vinteren på 30 år. Men jeg har vært der flere perioder tidligere år, og da har det vært kjempefint. Jeg er avhengig av å ha noen opphold der vinterstid for å klare meg bedre gjennom året.

Utsikt over hjerteøya og Anfi-stranda.

Den norske skolen, Colegio Noruego, ligger i Arguinneguin. Derfor har vi valgt å bo i denne koselige fiskelandsbyen sør på øya begge gangene vi har vært her alle sammen for en lengre periode. Skolen er kjempebra med dyktige lærere. Tenk dere så herlig det er å ha alle gymtimene ute, for eksempel med strandvolleyball på Anfi-stranden. I tillegg får alle elevene spansk-undervisning fra 1. klasse.

For meg er disse oppholdene i varmere strøk som klimaflyktning fantastiske. Det er utrolig vakkert i Norge, men klimaet forverrer sykdomsbildet mitt. Etter perioder med lavtrykk og smerter, føler jeg meg ganske innesperret i leiligheten. Livskvaliteten blir kraftig redusert.

Når jeg kommer meg til Gran Canaria klarer jeg å være mye mer aktiv. Denne kontrasten gjør meg veldig takknemlig over det som mange kanskje tar som en selvfølge. Jeg går på tur langs havet eller i fjellet med et stort smil og en liten tåre i øyekroken.

Vassing på Anfi-stranda.

Ønsker du å bli klimaflyktning?

Jeg møter mange andre som også er der på grunn av helseutfordringer. Det er folk som for eksempel er plaget av revmatisme, astma eller allergi. Det er også mange eldre der, som får en mye bedre pensjonist-tilværelse på grunn av klimaet.

Har du også vurdert et opphold i et varmere klima for å forbedre helsa? Gjør det! Det er utrolig hva man får til hvis man virkelig vil!

Og til slutt vil jeg bare si tusen takk til alle innbyggerne på Gran Canaria, som tar imot store mengder med stivfrosne nordmenn til tining! Til gjengjeld er det flott som gjest å prøve å lære seg litt spansk og respektere deres måte å leve på.

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook