Laks med fantastisk mango- og avokadosalat

Fiskeuke

Jeg er veldig glad i laks og annen fisk til middag. Denne uka står det fisk på menyen hos oss fem dager på rad. Vi hadde laks med mango- og avokadosalat i går, og i dag skal vi spise restene. I tillegg skal vi ha kveite i morgen, for så å bruke restene i en fiskesuppe dagen etter. Så avslutter vi fiskeuka vår med fiskeburgere og salat. Herlig!

Bilde av meg som holder torsken i Lofoten
Hold torsken! 🙂
Fra Codstock 2015 i Henningsvær.

 

Laksefrue

Det er en del kvinnelige bloggere som velger navn på bloggen sin ut fra mannens yrke, merkelig nok. Jeg vet ikke om det også finnes mannlige bloggere med domenenavn ut fra konas yrke?

Jeg skulle kanskje ha kalt meg laksefrue, siden mannen min har jobbet i laksenæringa i mange år. 😀 Men jeg tror jeg holder meg til Marianns helseblogg.

Uansett vil jeg gjerne dele oppskriften på min favorittmiddag for tiden, limemarinert laks med mango- og avokadosalat. Oppskriften har jeg hentet fra TRINES MATBLOGG, og denne lakseretten smaker himmelsk!

LIMEMARINERT LAKS MED MANGO- OG AVOKADOSALAT

Laks, mango, avokado og chili er spennende og velsmakende kombinasjoner. Har du ikke prøvd det før har du virkelig en sommerlig smaksopplevelse å se frem til. Mye av æren må tillegges mango- og avokado-salaten, som også passer godt til grillet kjøtt eller kylling, ja til og med tex-mex!

Bilde av limemarinert laks med mango og avokadosalat, Trines matblogg.
Bilde fra Trines matblogg.

Til ca. 4 porsjoner trenger du:

LIMEMARINERT LAKS

700-800 g fersk laks (ca.) , i 4 porsjonsstykker
1/2 dl olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 lime , saft og skall
1/4 ts sukker (ca.)
salt og pepper
limebåter ved serveringer

(Jeg bytter ut sukker med litt honning)

MANGO- OG AVOKADOSALAT

1 mango , i terninger
1 avokado , i terninger
1 rødløk liten, finhakket
1/2 rød chili (ca.), finhakket
1/2 lime , saften
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
frisk koriander , hakket

(Jeg bruker 2 mangoer og 2 avokadoer)

SLIK GJØR DU

Bland sammen ingrediensene til marinaden. La laksen marinere i ca. en time (i kjøleskapet), men gjerne lengre.

Mens laksen koser seg i marinaden lager du den smaksrike salaten. Skjær opp frukt og grønnsaker. Ha i finhakket chili, og tilsett gjerne litt mer enn du vanligvis pleier å gjøre. Tilsett deretter lime, olivenolje og hvitvinseddik, og smak til med salt, pepper og frisk koriander. Vend salaten forsiktig sammen, og la den gjerne hvile i kjøleskapet et par timer slik at alle de gode smakene får satt seg (i så fall bør du vente med å tilsette avokadoen til rett før salaten skal serveres).

Grill laksen på begge sider på grillen, eller stek den i grillpanne (eller stekepanne) i 3-4 minutter på hver side, til fisken så vidt faller fra hverandre. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres.

Server laksen med mango- og avokadosalaten som tilbehør, og gjerne litt ris. Ønsker du en saus til fisken kan du for eksempel blande like deler rømme og hot chilisaus.

TIPS:

Har du det travelt kan droppe marinaden, og heller pensle laksen med en blanding av olivenolje, limesaft, salt og pepper, før du legger den på grillen.
Denne retten egner seg også godt som forrett, og server gjerne laksen på grillspyd.

VELBEKOMME!

Anbefaler å gå inn på TRINES MATBLOGG for flere oppskrifter også. Her finnes det en hel verden av fantastiske retter!

Reklame for Trines bøker:

Trine Sandberg fra Trines matblogg har også gitt ut flere bøker med sine oppskrifter. Nå kan du kjøpe bøkene til kraftig redusert pris her:

Trines mat 

Trines mat 2

Trine inviterer

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook