Vanligvis spiser jeg ikke mye brød. Det går mest i smoothier og juice til frokost og lunch. Men i helgene og spesielt til jul er det ekstra stas å kose seg med brødmat og godt pålegg sammen med resten av familien.
Dette langpannebrødet er veldig godt egnet for de som ikke tåler mel, melk, egg og sukker så godt. Det er laget med glutenfritt havregryn, diverse frø og nøtter etter ønske.

Tips:
Til jul synes jeg det er ekstra godt å ha i litt kanel og tørka tranebær i tillegg.
Du får kjøpt mandelmel og havremel på de fleste butikker. Du kan også lage det selv ved å ha mandler eller havregryn i en kjøkkenmaskin med kniver, og kjøre den til det blir finmalt.
Frø og nøtter kan endres etter smak. Ta det du liker best eller det du har tilgjengelig.
Når langpannebrødet er oppskjært i fine ruter, egner det seg godt til frysing. Da er det bare å ta opp og varme akkurat den mengden du trenger.
Inngredienser:
- 4 ss chiafrø (bløtes i 2 dl kaldt vann i 10 min)
- 10 dl havregryn
- 4 ts fiberhusk
- 2 dl havremel
- 2 dl mandelmel
- 2 dl solsikkefrø
- 0,5 dl gresskarfrø
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl knuste linfrø
- 1 dl valnøtter
- 3 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 3 ts kanel
- 1 dl tørka tranebær
- 1,5 l kaldt vann

Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rør chiafrø ut i vannet og la det stå i 10 min.
- Bland resten av det tørre i en bakebolle, før du blander alle ingrediensene godt sammen.
- Hell røra i en langpanne med bakepapir, og stryk den jevnt utover med en slikkepott.
- Brødet steikes i ca 40 min til det blir gyldent på toppen.
- Avkjøl på rist, og skjær brødet opp i passelige biter.

Kjempegodt brød som er enkelt og greit å lage!
Kos deg!
Potetlefser
I går laget jeg glutenfrie og veganske potetlefser. De er kjempegode å fylle med for eksempel salat, hummus og falafler. Eller andre gode rester du har i jula. Oppskriften på potetlefsene finner du HER.
