Nøttebunn uten sukker og gluten.

I det siste har jeg hatt helt dilla på denne kaka med rå nøttebunn. Jeg har laget den stort sett hver helg de to siste månedene. Dermed har jeg hatt helgekosen klar, og unngått å spise smågodt. Lurt!

Jeg har ei venninne som syntes kaka smakte som pepperkakedeig. 😀 Hvis du også synes det, kan du redusere eller kutte ut kanel og muskatnøtt. Jeg liker kryddersmaken, så jeg elsker «pepperkakevarianten».

Fyllet på toppen kan varieres. På bildet under har jeg brukt pisket kremfløte, smeltet mørk sjokolade med chili og jordbær. Nydelig!

Jeg har også prøvd å piske kald kokosmelk til krem, det er kjempegodt. Jeg synes den er litt vanskelig å få helt stiv, men det gjør egentlig ikke noe. Det hele toppes med masse friske bær!

Nøttebunn:

5 dl nøtter (f. eks. cashewnøtter, mandler, valnøtter eller hasselnøtter)
20 ferske dadler (ta ut steinene)
1 dl rosiner
2 ts kanel
1/4 ts malt muskatnøtt
1 ts vaniljepulver (kan kuttes)
En klype mineralsalt
3 ss lønnesirup/ blomsterhonning

Jeg bruker å blande alt med knivene i kjøkkenmaskinen. Den er på 1000 W, og det går helt fint. Er motoren svakere, er det nok lurt å male opp litt om gangen.

Jeg liker at nøttene er i biter, og ikke helt finmalt.

Så er det bare å trykke deigen ut i en liten kakeform med bakepapir i bunnen. Kaken skal ikke stekes. Jeg pleier å sette den i fryseren mens jeg ordner toppingen.

God helg!

Nøttebunn med kokoskrem og masse deilige bær.

Denne kaken er inspirert av Berit Nordstrand, som har mange gode sukkerfrie oppskrifter. Jeg liker hennes overkommelige tips for å gjøre hverdagen sunnere.

Reklame:

12 uker til et sunnere liv og en smalere midje av Berit Nordstrand (Heftet)

12 uker til et sunnere liv, Berit Nordstrand.

Jeg kjøpte denne boka av Berit Nordstrand i vår.  Den beskriver enkle matgrep som gjennomføres fra uke til uke over en periode på 12 uker.

Første uka er det fokus på å bruke naturlig søtsmak. Hun skriver litt om hvorfor dette er viktig, og deretter kommer det mange gode oppskrifter uten sukker.

Andre uka er målet å spise mer fullkorn og frø. Og sånn tar hun for seg uke for uke, og har mange supre oppskrifter hele veien.

Jeg har brukt boka ofte.  Jeg har sansen for de enkle byttetriksene hun viser oss. Det er fort gjort å miste motet av store prosjekt for kostholdsendring. Berit Nordstrand viser hvordan vi med små grep kan få stor helsegevinst.

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook