Rå pepperkakekuler

Jeg sitter og skriver mandagens blogginnlegg på søndag i Trondheim. Jeg ble så glad da jeg oppdaget en bra restaurant på koselige Bakklandet. Mat fra Hagen er en vegetar- og veganrestaurant i enkle lokaler. Menyen bygges opp rundt lokale og sesongbaserte råvarer.

Så nå har jeg spist masse godt fra en brønsj-buffet med mange gode retter. Fantastisk! Jeg måtte legge vekk hamburgerbrød og lefse til falaffel som var med mel, men ellers var det helt perfekt.

Nå skal jeg snart på adventskonsert på Samfundet med forskjellige studentkor. Dattera mi er med i to av korene, og jeg storgleder meg!

Rå pepperkakekuler

Her kommer oppskriften på pepperkakekuler som jeg lovte dere tidligere i Tips for en god førjulstid.

De har god pepperkakesmak, og er en fin erstatning for vanlige pepperkaker. Se også oppskrift på peppernøtter i et tidligere innlegg.

Ingredienser (ca 30 kuler):

  • 1 dl pekannøtter
  • 0,5 dl mandler
  • 1 dl mandelmel 
  • 10 dadler 
  • 2 ts kanel
  • 1,5 ts nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts kardemomme
  • 3 ts kokosolje 
  • eventuelt noen ts vann

Fremgangsmåte

Kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin med kniver til det samler seg og slipper kanten på bakebollen. Tilsett vann litt etter litt til konsistensen blir passelig til å forme kulene.

Pepperkakekuler, ferdig rullet.
Ferdigrulla pepperkakekuler

Form små boller og plasser de på et bakepapir.

Hvis du ønsker kan du rulle bollene i kokosmasse tilslutt.

Oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses.

Raw pepperkakekuler

Så er det bare å sette seg ned med for eksempel en kopp urtete og deilige rå pepperkakekuler som gjør godt for kroppen! <3

Nyt dagene, kjære du!

Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook