Mat som gir helsegevinst

Jeg har lenge vært interessert i hvilken helsegevinst man kan få av rett kosthold. Det er mange år siden jeg kuttet ut gluten og reduserte melkeprodukter i kosten. Dette ga meg en mye bedre hverdag.

Jeg har vel egentlig også forstått for en god stund siden at sukker ikke er bra for meg. Nå tenker jeg ikke på vekt, men på helsegevinst.  Men jeg har vært veldig svak for søtsaker, så det området har vært en utfordring for meg.

For noen uker siden ble jeg tipset om en bok, Livsforvandlende mat av Anthony William. Den tar for seg ulike frukt, grønnsaker, urter og krydder og ville vekster, og hvilke helsegevinster disse har på både kropp, sjel og ånd. Han beskriver egenskapene til de ulike mat-sortene og hvilke helseproblemer de kan hjelpe mot.

Innholdet traff meg, og jeg har prøvd å starte hver dag med en smoothie laget av ingredienser som skal hjelpe mot betennelser og smerter pga revmatisme.  Hvis det er mulig prøver jeg å velge økologisk frukt og grønt.

Her er min mix: litt eplejuice, ingefær, selleri, koriander, spinat, blåbær, spirulina og banan. Det er best om man venter minst 15 min før man spiser etterpå. Herlig start på dagen!

Et glass med en fristende smoothie for god helse.
Herlig frokost-smoothie!

Samtidig prøver jeg å redusere kraftig på sukker. Jeg bruker heller honning eller kokosblomstsukker. I tillegg har jeg oppdaget at de fleste oppskrifter er like gode selv om sukkerinnholdet reduseres.

Har du lyst til å prøve å se om økt inntak av ulike frukter og grønnsaker tilpasset dine helseproblemer kan gi deg helsegevinst? Jeg anbefaler deg å kjøpe boka Livsforvandlende mat, den har gitt meg mange gode tips.

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook