Sånn har starten på rensekuren min vært

Endelig er jeg i gang med rensekuren med frukt og grønt som jeg har tenkt på så lenge. Mandag startet jeg opp, litt usikker på hvordan dette ville gå. Nå er jeg kommet halvveis i første uke, og det går overraskende bra!

Les mer om rensekuren i mitt forrige innlegg HER.

Jeg holder en bunt med selleristenger.
Jeg prøver å venne meg til å like selleri..

Her er dagboken min fra starten av rensekuren:

Dag 1:

Det er viktig å planlegge godt før man starter på denne rensekuren. Det hadde ikke jeg gjort. Starten gikk veldig fint. Jeg drakk først vann med sitron og så selleri-juice. Så ventet jeg et kvarter før frokostsmoothien ble mikset og drukket. God start!

Etterpå hadde jeg noen avtaler, og tenkte ikke på at jeg skulle ha gjort klart de neste måltidene på forhånd. Dermed ble de litt forskjøvet utover dagen, så jeg ble ganske sulten etterhvert. Men ellers gikk dagen bra.

Dag 2:

I dag klarte jeg å forsove meg, så det ble en stresstart på dagen! Sitronvann og selleri-juice ble tatt på styrten, og jeg måtte bare glemme det kvarteret som skulle gå før første smoothie. Men jeg rakk avtalen hos tannlegen kvart over åtte akkurat! 🙂

Resten av dagen gikk frukt og grønt-inntaket helt fint. Men jeg var utslått med hodepine og smerter i nakken og i føttene. Jeg vet ikke om det har noe med rensen eller naprapat-behandlingen å gjøre, eller om det var bråstarten på dagen som utløste det.

Jordbær

Dag 3:

I natt fikk jeg ikke sove på grunn av smertene. Jeg kontaktet naprapaten, og fikk flyttet timen jeg hadde i morgen til i dag. Han fant ikke ut hvor strålinga ned i beina kom fra, så nå er det litt krisevondt. Men hodepinen er bedre.

Alt gikk bra med maten i dag, jeg har ikke vært sulten i det hele tatt. Jeg har fått helt dilla på mango, det er fantastisk godt. Jeg har aldri vært en kjøttsulten person, så kjøtt er ikke noe savn for meg. Men jeg stekte torsk til resten av familien i dag, og det så veldig godt ut. Men jeg kompenserte med mer mango i salaten min, og da gikk det fint. 😀

Dag 4:

Det ble enda en våkenatt på grunn av smertene i beina og ryggen. Jeg håper det ikke er en ny prolaps som er årsaken..

Nå synes jeg selleri-juicen begynner å bli vanskelig å svelge, den er ikke akkurat god. Men den skal blant annet ha kraftige anti-inflammatoriske egenskaper og den styrker fordøyelsen, så jeg må prøve en stund til.

Resten av dagen drikker jeg nydelig smoothier og spiser herlige salater med alt mulig godt i, så det går kjempefint.

Nå håper jeg at jeg får komme til naprapaten i dag, også. Det er tungt å ha så mye smerter over tid.

Foreløpig konklusjon:

Bortsett fra selleri-juicen som skal tas på tom mage hver morgen, går det helt fint å bare spise frukt og grønt. Jeg skal i hvertfall klare å fullføre denne ukens rensekur.

Men det er litt vanskelig å bruke krefter på ekstra planlegging av måltider når jeg er så dårlig i kroppen. Men det perfekte tidspunkt dukker jo aldri opp, så det er bare å gjøre det beste ut av det. 🙂

Les mer om hvilke matvarer som kan hjelpe mot ulike sykdommer i følge Anthony William i boka Medisinsk klarsynt.

Boka medisinsk klarsynt av Anthony William tar for seg helsegevinsten ved å spise frukt og grønt.

Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook