Slik lager du selleri-juice!

Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg lager selleri-juice. Derfor skal jeg prøve å forklare det nærmere i dette innlegget.

Jeg starter hver dag med 0,5 l sitronvann. Jeg presser en halv sitron og har i vannet. Dette drikker jeg før jeg begynner med selleri-juicen for å få fart på rensingen av leveren etter nattens hvile.

Livskraftig selleribunt i soloppgang
Livskraftig selleribunt i soloppgang. 🙂

Fremgangsmåte:

Først henter jeg frem en bunt stangselleri.

Selleribunt før juicing

Jeg skjærer bort bunnen og bladene.

Selleri uten bunn og blader

Etterpå vasker jeg selleri-stengene i kaldt vann. Jeg bruker en egen kost til å få bort jordrester og lignende.

Vasking av selleristengene.

Så skjærer jeg stengene opp i biter, for å gjøre det lettere å få sellerien i juiceren.

Stangselleri i biter

Da er det bare å sette en beholder under tuten på juiceren, og begynne å putte sellerien i.

Det finnes mange varianter av juicere, jeg har en enkel og grei utgave fra Phillips. Det beste skal være slow-juicere, men jeg bruker bare den jeg allerede har. Noen bruker også blender, men det fikk ikke jeg til. Det ble masse klumper, så da må den i hvert fall siles.

Sellerien kjøres gjennom en juicer.

Da er det bare å drikke dagens beste medisin!

Ferdig selleri-juice i glass

Vent i minst 15 min før du spiser noe annet. Det neste på min daglige meny, er en deilig detox-smoothie med blant annet masse blåbær og banan.

Du kan også kjøre selleri i biter i en blender sammen med litt vann. Da siler du den bare gjennom et klede etterpå, og så er den klar til og drikkes.

Håper forklaringen min var grei, hvis ikke er det bare å stille flere spørsmål!

Ha en nydelig dag!

Lik og del gjerne på Facebook her:

20 kommentarer til «Slik lager du selleri-juice!»

  1. Hei Lise! Beklager at det tok litt tid før du fikk svar, jeg har vært på reisefot. 🙂 Du trenger ikke å ha ekstra væske i selleri-juicen. Juiceren presser saften ut av sellerien.

   Mens jeg var på ferie, måtte jeg bruke blender for å lager selleri-juice. Da hadde jeg i litt vann for å få blenderen til å klare å hakke opp bitene. Etterpå silte jeg den gjennom et klede.

   Klem.

    1. Hei Hege!
     Anthony William sier at man må bruke fersk selleri for å få den gode effekten av selleri-juice. Jeg regner derfor med at man heller ikke bør fryse den ferdige selleri-juicen.

     Men det kan være lurt å klargjøre sellerien kvelden før, så er det bare å juice de ferdige bitene når man står opp.

     Den bør også drikkes med det samme den er laget for å bevare alle de gode virkestoffene i selleri-juicen. Du finner snart en god rutine på det! 🙂 Lykke til!

     Klem.

  1. Hei Tore. 🙂
   Det er kjempefint å knaske i seg stangselleri, den gjør mye godt for kroppen. Men i følge Anthony William kan det ikke erstatte den rene juicen fra selleristang. Sellerijuicen tas lettere opp i kroppen, og for å få den beste effekten skal man drikke ca 4-5 dl hver morgen på tom mage. Det tilsvarer en bunt selleristang, og det blir i tillegg ganske mye å spise. Jeg anbefaler virkelig å prøve! Sellerijuicen har fått magen min til å fungere bedre enn på mange år, og betennelsene i muskler og ledd har gått kraftig tilbake.
   Mvh Mariann.

   1. Hvor har han det fra at man får mer ut av juicen enn å spise grønnsaken? I følge norske ernæringseksperter går en god del næringsstoffer og fiber tapt når man juicer frukt og grønt

    1. Anthony William anbefaler å spise selleri og andre urter, frukt og grønnsaker nettopp for å få i seg alle næringsstoffene vi trenger.

     I tillegg kan du drikke ca 5 dl av ren selleri-juice på tom mage hver morgen for en svært positiv effekt på helsa. Jeg må bruke 1-2 bunter med selleri for å få rett mengde juice, og for meg er det umulig å spise så mye selleri.

     Selleri-juicen har forbedret min livskvalitet i stor grad, og det samme sier flere hundre tusen mennesker rundt om i verden.

     Dersom du ønsker å lese mer om hva Anthony William sier om kosthold og spesielt selleri-juice, kan du gå inn på https://www.medicalmedium.com/medical-medium-celery-juice-movement.htm eller lese bøkene han har gitt ut.

     Mvh Mariann.

   1. Hei Mariann!
    Ja, det er viktig å følge de tegnene som dukker opp! 🙂
    Selleri-juicen har gjort stor forskjell på veien min mot bedre helse, så det anbefaler jeg på det sterkeste.
    Masse lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook