Tannhelse og annen helse

Jeg har alltid hatt panikk når det kommer til problemer med egen tannhelse. Her om dagen spiste jeg take away-pizza med harde, sprøe skorper. Jeg var så fornøyd med at det går an å få tak i glutenfri pizza som smaker greit nå.

Plutselig kjentes det ut som om en del av den sprøe bunnen satte seg fast i tannkjøttet bak i munnen, over en jeksel. Det var vondt, og jeg strevde litt for å få det bort. En ekkel liten mistanke om at det kunne være noe med tanna snek seg inn, og jeg gikk på badet for å sjekke.

Dårlige tenner og dårlig trøst

Oæææææ! Halve tanna var borte vekk! Mest sannsynlig spist, av meg! Jeg er en nokså rolig person som sjelden blir oppjaget. Bortsett fra når det gjelder edderkopper, klegg, kakerlakker og tannhelse.

Min kjære mann prøvde å bagatellisere det, og sa jeg kunne være glad for at det ikke var ei fortann. Det hadde han jo rett i, men der og da var jeg ikke mottakelig for den slags dårlig trøst. Han prøvde seg igjen, og sa at jeg kom til å venne meg til det om en dag eller to. Det hadde han gjort da han mistet en del av tanna si. Hallo?!

Jeg bestilte time hos tannlege, og tror jeg må bestille en time til han også. Venne seg til å gå tannløs, der går grensen..

Sitter i tannlegestolen med utsikt til tannlegeutstyret, klar for å få fikset tannproblemer.
Gruver meg litt her, men det er godt vi har tannleger med moderne utstyr.

Jeg vet ikke hva det er, men tanken på problemer med tennene slår meg helt ut. Det føles som om det er starten på det komplette forfall. Jeg pusser og flosser og skyller i fluor, og ønsker meg bare stødige tenner i gjengjeld.

Neste skritt gebiss?

Før i tiden var det helt naturlig å bytte ut tennene med løstenner når man hadde passert en viss alder. Min mormor fikk gebiss i konfirmasjonsgave, og hun ble kjempeglad. Da slapp hun bekymringer rundt tannhelsa når den dagen kom. Jeg ville fått panikk hvis jeg pakket opp en gave og fant løstenner beregnet på meg som lå og gliste til meg!

Det er bare jeg med tannproblemer denne dagen på venterommet hos tannlegen.
Alene på venterommet hos tannlegen..

Finnes det en underliggende mening?

Jeg slo opp i en bok jeg har av Louise L. Hay. Der tar hun for seg mulige metafysiske årsaker til fysiske problemer. Under tannproblemer sto det at det står for avgjørelser og langvarig ubesluttsomhet. Ok, jeg skal ikke fundere mer på de prosjektene jeg har gått å tenkt på. Jeg hopper i det, og tenker at de riktige tingene skjer i livet mitt! 😀

Tannhelse og annen helse

Til slutt vil jeg bare gi min støtte til de som jobber for at tannhelse skal bli en del av helsetjenesten med egenandelsordningen. Tennene er også en del av kroppen (i hvert fall før de faller ut), og det er sørgelig at noen ikke har råd til å gå til tannlege når de trenger det.

 

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook