Tips for en god førjulstid.

Varme klær

De siste dagene har det vært rundt 4 grader ute. Det er ganske mildt til å være på denne tiden her nord. Men jeg fryser lett, og har allerede alle varme klær i bruk når jeg er ute på tur.

Her snakker vi ullundertøy med stilongs og genser, en tykkere genser i ull, dunjakke, ullvotter og lue. Og varme vintersko.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kle på meg når det blir 10-20 grader kaldere.. Jeg satser på at ulla holder meg varm uansett.

På tur med varme klær på.

Jeg bruker ullundertøy hele året. Hvis det blir over 20 grader, kan jeg vurdere å bytte til noe lettere. Ull er gull! 🙂 (Se tidligere innlegg med tips til varme klær HER.)

Tenn lys

Nå går det mot desember, og ei mørkere og kaldere tid. Derfor er jeg så glad i å gjøre det koselig inne med lys og pynt og gode stunder.  Adventstida og jula gjør at mørketida føles lysere og lettere.

Morgenlys over fjellene i november

Det begynner også å dukke opp julebelysning ute, og det er godt med ekstra lys nå. Dag for dag kan man se nye kreative lyssettinger rundt omkring. Artig! Vi har ikke strømuttak ute på verandaen enda, så vi får heller ta det igjen innendørs. (Les om naturlige duftlys i et tidligere innlegg HER.)

Sunn og god julekos

Mitt store prosjekt i år er å finne sunne, men gode alternativer til julemat og julekaker som også jeg kan spise. Jeg kommer til å lage mange av de tradisjonelle rettene og kakene, men jeg ønsker i tillegg å ha noen gode alternativer.

Jeg har kommet så kort i prosessen med å spise meg friskere, at jeg ikke kan ha noen store utskeielser. Jeg har prøvd, og da blir jeg dårligere med en gang. Det er det ikke verdt.

I helga laget vi pepperkaker og delene til pepperkakehuset. I tillegg laget jeg raw pepperkakekuler til meg. De hadde god pepperkakesmak, og var en fin erstatning. Jeg skal legge ut oppskriften snart!

Raw pepperkakekuler

Ta vare på deg selv i førjulstida! Velg det du synes er viktigst å gjøre før jul, og gi slipp på resten. Det skal være koselig å ordne til jul, og det er en fordel å ikke være utslitt når julaften kommer.

Stor klem fra meg.

 

Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Facebook