Værsyk på ulike måter

De fleste kjenner nok følelsen av å være værsyk. De som bor sør i Norge har kanskje glemt følelsen etter en utrolig varm og fin sommer. Men jeg tror alle har kjent på hvordan det tærer på humør og energi når gråværet senker seg over landskapet og aldri drar videre.

Starten på sommeren har ikke vært noe særlig her i nord, men juli har vært bedre. Og nå satser vi på en fantastisk august!

Revmatisme + lavtrykk = værsyk

I det siste har vi hatt noen lavtrykk-dager. Det har vært grått, kjølig og litt regn. Med den type vær, forverrer formen min seg totalt. Etter å ha svevet meg gjennom fine dager på ferie i Trondheim, ble overgangen litt hard til værsyke dager på sofaen med ekstra smerter, hodepine og kvalme.

Jeg ligger værsyk på sofaen og venter på bedre dager.
Venter på bedre dager. Foto: Amalie Hennie Røli-Sandstad 🙂

Mine dårligste dager henger som regel sammen med gråvær som dette:

Skyene henger langt ned i fjellene en gråværsdag.
Fjellene har også timeout i gråværet.
Børvassfjellene en godværsdag
Samme utsikta en godværsdag!

Etter alle disse årene, blir jeg enda oppriktig forundret over den store innvirkningen været har på helsa mi. Det er som om jeg har to forskjellige utgaver av kroppen. 😀

Jeg hadde en plan om å bake brød og rundstykker mens været var dårlig denne uka. Det var meldt kjempefint vær fra i dag, så da hadde jeg bare lyst til å være ute å kose meg.  Men siden jeg ble dårlig, fikk jeg ikke gjort noe ekstra. Men i dag våknet jeg til sol og stigende temperaturer, og før klokka tolv hadde jeg bakt både det ene og det andre. Sånn er det bare!

Med årene har jeg blitt flinkere til å akseptere den varierende formen. Kunsten er å ikke tenke for mye på at livet mitt ville vært annerledes dersom jeg hadde vært frisk. Sånn er livet mitt nå, og jeg velger å gjøre det beste ut av det. Gode øyeblikk nytes helt og fullt, og jeg har mye å være takknemlig for.

Nå skal jeg ut i sola, og kanskje klarer jeg å gå meg en tur i løpet av dagen.

Ha en nydelig dag, kjære du!

 

Lik og del gjerne på Facebook her:
Facebook
Facebook