Tidligere denne uka prøvde jeg meg på en thaigryte. Oppskriften fant jeg på Trines matblogg. Hun har en egen kategori for vegetarianske oppskrifter, og med litt tilpasninger blir den også Anthony William-vennlig. Den smakte helt nydelig!
Vegansk Thaigryte
1 rødløk , i tynne båter
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts ingefær , finrevet
3 ss karripasta , smak til
1 ss tomatpuré
400 g kokosmelk fra kjøleskapet
1 boks hermetiske tomater
200 g søtpotet , i små terninger
1 gulrot , i små terninger
1 grønn paprika , i tynne strimler
1 boks kikerter
1 boks røde linser
3 vårløk , finsnittet
8 cherrytomater , i båter
1 ts honning , smak til
1 1/2-2 ts coconut aminos (erstatning for soyasaus) , smak til
litt salt , smak til (om nødvendig)
1 lime (saften), smak til
frisk koriander
Tilbehør:
Fullkornsris
Fremgangsmåte:
Skjær opp alle grønnsakene først.
Ha ca. 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte eller stekepanne med høye kanter. Tilsett løken og la den surre seg myk på middels varme i 3-4 minutter, og tilsett deretter hvitløk og ingefær. La det steke i ca. 1 minutt før du tilsetter tomatpuré og karripasta.
La det surre i ytterligere 1 minutt og tilsett kokosmelk og hermetiske tomater, samt søtpotet, gulrot og paprika. Gi det hele et oppkok og la sausen småkoke i ca. 15 minutter under lokk.
Skyll kikerter og røde linser i kaldt vann, til det slutter å skumme. Ha det i gryta sammen med vårløken og la det koke videre til grønnsakene er møre og gode. Smak til med limesaft, coconut aminos, honning og eventuelt litt salt og mer karripasta.
Rett før servering tilsettes cherrytomater og koriander. Når tomatene er gjennomvarme er gryteretten klar for servering, med fullkornsris som tilbehør hvis du ønsker.
Da er alt klart for ei skikkelig kosestund!