Vegansk lasagne.

På lørdag laget jeg vegansk lasagne. Jeg fant en oppskrift på vegetar-lasagne på Trines matblogg, og med små endringer ble den også vegansk og innenfor retningslinjene til Anthony William. Retten ble kjempegod, og jeg kommer garantert til å lage den flere ganger. Den er enkel å få til, men det tar litt tid.

I tomatsausen byttet jeg bare kremfløte med kokosmelk. Det ble godt! Jeg droppet lasagneplater, og brukte bare aubergine i skiver mellom lagene. Jeg hadde heller ikke ost i formen.

Jeg var så dristig at jeg lagde denne formen til noen venner, der en av dem var fra Italia. Jeg var ganske nervøs for hva han ville mene om denne ombygde retten, men den falt i smak. Heldigvis!

Det ble nok mat til tre-fire stykker i en enkel posjon. Det kan være lurt å lage dobbel posjon med det samme du er i gang. Retten er fin å fryse ned hvis ikke alt blir spist opp.

Vegansk lasagne med aubergine

Tomatsaus

  • 1 rødløk , finhakket
  • 3 fedd hvitløk , finhakket
  • 1 rød paprika , i biter
  • 1 gulrot , revet
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 1/2 dl kokosmelk
  • 2 ts grønnsaksfond (smak til)
  • 1 ts flytende honning
  • 1 boks store hvite bønner , skyllet og avrent
  • frisk basilikum (eller 1-2 ts tørket)
  • salt og pepper
  • nøytral olje (f. eks. mild olivenolje eller solsikkeolje)

Mellom lagene og tilbehør

  • 1 aubergine , i ca. 1 cm tykke skiver på lang
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • frisk basilikum , til dekor
  • småbladsalat

Slik gjør du:

Riv, skjær og hakk opp alle grønnsakene som angitt over, slik at du har mesteparten klart før du setter i gang.

Skjær en liten aubergine på langs i ca. 1 cm tykke skiver. Vend skivene med litt olivenolje, salt og pepper, og legg dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Bakes i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i ca. 10 minutter.

Aubergine til vegetar-lasagne
Aubergine-skivene er klare til og bakes i ovnen.

Fres løken i nøytral olje, til den er blank og myk. Bruk gjerne en stekepanne med høye kanter eller en liten gryte. Mot slutten av steketiden tilsetter du også paprika og hvitløk, og lar det surre med. Tilsett tomatpuré, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt. Tilsett deretter revet gulrot, hermetiske tomater, kokosmelk og (ca. en neve) frisk eller ca. 1 ts tørket basilikum, og la det koke uten lokk i ca. 10 minutter, til sausen tykner. Smak til med grønnsaksfond, flytende honning, salt og pepper. Hell av laken på bønnene og skyll dem godt under rennende vann til det slutter å skumme. Tilsett bønnene i tomatsausen og la det stå å trekke et par minutter.

Finn frem en ildfast form som er ca. 17 x 22 cm. Smør formen med litt nøytral olje og legg tomatsaus og aubergine lagvis i denne rekkefølgen. Avslutt med et lag tomatsaus på toppen. Stekes ved 225 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 25-30 minutter, til lasagnen er fast og fin.

Vegetar-lasagne ala Anthony William
Sånn ser den veganske lasagnen ut uten kremfløte, lasagneplater og ost. Den smakte kjempegodt!

La lasagnen stå å hvile ca. 5 minutter, og server den deretter umiddelbart sammen med en grønn salat etter eget ønske.

Reklame:

Trine Sandberg ble årets matblogger i 2014 og 2016. Hun har gitt ut flere bøker. De kan kjøpes HER.

Boka Trines mat.
Denne flotte boka er på tilbud nå til bare 149 kr.
Lik og del gjerne på Facebook her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.